Mijn naam is marcel Verwei, geboren en getogen in Kortgene. na een uitstap buiten de provincie ben ik sinds 5 jaar weer woonachtig in Kortgene.

Na een aantal bijeenkomsten bezocht te hebben van het NBB heb ik me aangesloten bij deze lokale politieke partij. Wat mij vooral aanspreekt is dat het NBB middenin de eilandelijke samenleving staat. We bieden een luisterend oor aan onze inwoners en ondernemers en laten hun mening serieus meewegen in de te nemen besluitvorming.

Gezien de vergrijzende samenleving vind ik het belangrijk dat er voldoende zorgfaciliteiten voor onze ouderen zijn, Tegelijkertijd moeten wij ons eiland aantrekkelijk maken voor jongeren, beter openbaar vervoer is een must. Ondernemers enthousiast maken om zich op Noord Beveland te vestigen waardoor een groter banenaanbod zal ontstaan en de jongeren ons eiland niet hoeven te verlaten. Hiermee gaat opgedane en potentiele kennis verloren.

Er moet een goede balans zijn tussen wonen, natuur en milieu. Duurzaamheid en ontwikkeling dienen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.We staan dus voor allerlei mooie uitdagingen om in de toekomst net zo plezierig op ons Eindeloos Eiland te kunnen wonen en heel graag denk en werk ik hieraan mee.